Welkom bij het kenniscentrum!

Sportwerk heeft door de jaren heen een enorme ervaring en kennis met betrekking tot sport en tewerkstelling opgebouwd. Wij stellen die kennis en informatie graag ter beschikking aan het grote publiek.

Kenniscentrum

Het Kenniscentrum Sport en tewerkstelling heeft zeer veel kennis in huis. Kennis over arbeidsrecht en sociale wetgeving, kennis in de vorm van de expertise van onze medewerkers. Al deze actuele en minder actuele feiten, cijfers, informatie en analyses onderhouden wij en vullen wij aan, zodat we altijd kunnen werken vanuit een stevige, brede kennisbasis.

Vraag advies aan het kenniscentrum

Denk je erover na om een sportlesgever in dienst te nemen of wordt er je een contract aangeboden als topsporter, wil je een beetje bijverdienen in de sport of vraag je je af of je een jobstudent kan tewerkstellen op een sportevenement? Stel hier je vraag over de sociaal-juridische aspecten van tewerkstelling in de sport en onze experten helpen je verder.

Stel je vraag

“Het Kenniscentrum van Sportwerk is een platform dat een antwoord wil bieden op alle vragen die betrekking hebben op arbeidsrecht en sociale wetgeving binnen de sporttewerkstelling.”

Team Kenniscentrum

Ook met specifieke juridische vragen op het gebied van sport en tewerkstelling kan je bij ons terecht.

Hier zal je interessante weetjes, achtergrondinformatie, actualiteit en duiding vinden, uiteraard allemaal binnen het thema sport en tewerkstelling.

Als je hier geen antwoord op je vraag vindt kan je het contactformulier via deze link invullen en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Wij zijn ook telefonisch bereikbaar, en dat op elke werkdag tussen 10 en 12 en tussen 14 en 16 uur op het telefoonnummer 09/243 12 33 (Barbara Blondeel).

Sportwerk gebruikt onder andere haar expertise in sport en tewerkstelling om als partner mee te werken aan het informatieplatform van Sport Vlaanderen, KICS.

Kenniscentrum Blog artikels

Vive le vélo à la belge: Arbeidsrecht verhindert de Ronde van Vlaanderen

Ook de ronde onderhevig aan het arbeidsrecht?
Davy Callewaert, algemeen directeur Sportwerk Vlaanderen:
Werken in de sport hoort flexibel te zijn, en dat geldt niet alleen voor onze sportlesgevers,…

Lees meer
Sport in de gevangenis

Is elke sportclub, iedere vereniging of organisatie klaar voor de nieuwe Privacywetgeving?

Strengere opvolging van Belgische Privacywetgeving en gegevensbescherming.
Een goed half jaar geleden werd de Europese Algemene Verordening inzake gegevensbescherming gesloten. (In het Engels ‘Gene…

Lees meer
Karen VranckenKaren Vrancken

“Het geeft zo’n grote voldoening om facetten van de sociale wetgeving te helpen toepassen op iemands persoonlijke situatie.
En daar is vraag naar.”