Subsidieoproep voor het versterken van tewerkstelling in de Sportsector

Verhoog de professionaliteit en groei van jouw sportorganisatie met ondersteuning van Sportwerk.

Sportwerk is vastberaden om de sportarbeidsmarkt naar een hoger niveau te tillen. Met een aanzienlijk budget van € 600.000 voor subsidies, streven we naar het optimaliseren en erkennen van tewerkstelling binnen de sportsector. Deze initiatieven zijn cruciaal voor de groei en professionalisering van dit luik.

Oproep projectsubsidies duurzame tewerkstelling

Doel van de subsidie

In lijn met het decreet van 23 februari 2024, dat de stimulatie, coördinatie en subsidiëring van tewerkstelling in de sportsector bevordert, biedt Sportwerk nu projectsubsidies aan. Deze zijn bedoeld voor sportfederaties en -clubs die hun personeelsbeleid willen verduurzamen en professionaliseren. Het doel is om elke stap richting duurzame tewerkstelling te ondersteunen, ongeacht de omvang.

Wie komt in aanmerking?

Deze subsidie is specifiek gericht op sportfederaties en -clubs die actief hun personeelsbeleid willen verbeteren en die als werkgever willen optreden voor hun cruciale menselijk kapitaal.

Hoe kun je deelnemen?

We beseffen dat federaties volop in beleidsplanningsperiode zitten en beperkte tijd beschikbaar hebben. Toch willen we het niet nalaten om nu reeds de projectoproep te lanceren. Op deze manier krijgen federaties (en clubs) die tewerkstelling en HR nu reeds integreren in hun beleidsplan ook meteen de kans om hiermee aan de slag te gaan.

  1. Visietekst indienen: Stuur je visietekst over tewerkstelling via het formulier op onze website of per mail naar projectsubsidies@sportwerk.be.
  2. Idee aftoetsen: Voor een voorbespreking van je idee, contacteer ons Expertisecentrum via expertisecentrum@sportwerk.be.
  3. Feedback: Binnen een maand ontvang je feedback op je visietekst. Bij goedkeuring krijg je groen licht om je project verder uit te werken.
  4. Begeleiding: Een contactpersoon van Sportwerk zal je ondersteunen bij de opmaak van het volledige dossier, om de administratieve last te minimaliseren.

Voorwaarden voor subsidieaanvraag

Het project moet specifiek gericht zijn op maatregelen die duurzame tewerkstelling binnen de federatie of erkende clubs bevorderen. De uitvoering van het project moet starten binnen drie maanden na subsidietoekenning. Resultaten en financiële rapportages moeten na afloop voorgelegd worden aan Sportwerk.

Benut deze kans voor jouw federatie of sportclub

Deze projectoproep biedt een unieke kans om je beleidsplannen aan te scherpen en je organisatie te versterken. Geïnteresseerd? De deadline is 10 september 2024, waarna een verlenging mogelijk is.

Streef naar een robuustere en professionelere sportsector met de ondersteuning van Sportwerk. Pak deze kans om een verschil te maken in de wereld van sporttewerkstelling!

Meer informatie vind je op sportwerk.be/projectsubsidie-sportwerk/