SPORTWERKACADEMIE

Interactieve bijscholingsdagen!
We verwelkomen graag al onze sportwerkers. 

Sportwerkacademie goes digital!

Omdat we kwaliteit belangrijk vinden en dus jaarlijks bijscholen een must is, voorzien we dit jaar voor het eerst, en hopelijk voor het laatst, een digitale sportwerkacademie.

Kwalitatieve en professionele sportwerkers, daar zetten we op in! Ook in coronatijden.

Tijdens onze Sportwerkacademie brengen we sportwerkers digitaal samen en bieden we hun leerrijke en vernieuwende bijscholingen aan. We geven nieuwe inzichten die ze kunnen toepassen in de gebruikelijke lessen, organiseren sessies die focussen op het eigen welzijn, laten hen kennis maken met nieuwe sporten en producten zodat ze hun opdrachten kunnen variëren en op de hoogte blijven van de nieuwe trends. 

Kortom, een dag vol interessante en vernieuwende bijscholingen voor al onze Sportwerkers. We proberen voor elk wat wils aan te bieden en helpen onze sportwerkers om geüpdatet te blijven. 

Iedereen is welkom voor een hele dag, maar inschrijven per sessie kan ook. 

Volgende Sportwerkacademie: Vrijdag 18/6 – online 

* Inschrijving is gratis voor alle sportwerkers (of sportwerkers in spé).

Sportwerkacademie 2019

18/6 - INSCHRIJVEN

Programma: 18/6/2021

Digitaal onthaal: 8u45-9u

Keynote: 9u-9u45

Start sessies: 9u45

Lunchpauze: 12u30-13u15

(Voor)middag

Namiddag

Sessies

 • Keynote ‘The Corporate Athlete’

Hoe fitte medewerkers beter omgaan met verandering

Spreker: Tim De Vilder (Kokoro)

 • Social Media – Digtale lessen

Jezelf, je les of Sportwerk in de picture zetten met behulp van social media zoals Instagram, Facebook en LinkedIn.

  • Op welke manier moet ik communiceren binnen de verschillende kanalen
  • Creatief aan de slag gaan zonder enige kennis van Photoshop of fotobewerkingsprogramma

Digitale lessen:

  • Welke mogelijkheden bestaan er voor een digitale les op te starten
  • Wat heb ik nodig
  • Welke programma’s bestaan hiervoor
  • Hoe doe ik dit alleen

Huisstijl

  • De huisstijl van Sportwerk.
  • Waar vind ik de logo’s
  • Welke kleuren of lettertypes kan ik gebruiken
  • Hoe worden deze toegepast

Handige apps voor het ontwerpen van basic flyers voor je eigen lessen, creatieve posts op social media, het bewerken van foto’s of bijvoorbeeld het vinden van leuke muziek voor jouw lessen

Lesgever: Manon De Bart

 • Yogilates

Yoga meets Pilates . Een groepsles voor beginners, met als focus te bouwen aan een krachtig, soepel en gezond lichaam. Reeks van oefeningen met als doel een betere lichaamshouding te krijgen, efficiënte manier van ademhalen te ontwikkelen en te werken naar een gezonde en fitte levensstijl.

Lesgever: Ine Henderickx

 • Babyballers

Luc Deraedt, voorzitter van Sportskids vzw, presenteert samen met enkele lesgevers tijdens een interactief webinar van 1 uur alle ins & outs omtrent BabyBallers. Een concept voor peuters en kleuters, in gezinsverband, dat tijdens het schooljaar doorgaat in een wekelijks terugkerend moment van 40’ plezier. Opgedeeld in 3 leeftijdsgroepen (tussen 1,5 en 5 jaar) die na mekaar komen. BabyBallers bleek met de lancering in september ’21 alvast een grote vraag te kennen, daarom breidt Sportskids nu uit naar 50 of meer locaties over gans Vlaanderen. Tijdens de webinar krijg je alle nodige info om te achterhalen of dit iets voor jou kan zijn.

Lesgever: Luc Deraedt

 • Sportkompas

Sportkompas is een orientatietool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van een sport. Welke bewegingen vind ik leuk en wat kan ik goed? Krijg aan de hand van deze sessie meer inzicht in de praktische kant van de testjes en de organisatie van een sportkompas testdag.

Lesgever: Nele Van Rossem en Lukas Van Assche

 • Tips & tricks rond motiverend coachen

Krijg concrete praktische tips and tools aangereikt om te coachen met impact. Ideaal om je klanten blijvend te motiveren tot een actieve levensstijl en recreatieve sportprestaties.

Lesgevers:

Mevr. Carline De Cauwer: Thomas More docent coachings- en communicatievaardigheden. Specifieke ervaring als corporate health coach & in-companytrainer

Dhr. Mario Hendriks: Thomas More docent coachings- en communicatievaardigheden. Specifieke ervaring als competitieve basketbal team coach & trainer.

 • Core stability/rugscholing

Core stability staat voor rompstabiliteit. Het korset van spieren in je romp is de basis waaruit (bijna alle) bewegingen plaatsvinden en een goede kern is belangrijk bij alles wat je doet. Een stevige core draagt bij aan de sportprestaties, vermindert de kans op blessures en helpt tegen lage rugklachten. In deze sessie gaan we dieper in op wat core stability is, welke oefeningen je als lesgever kan geven en het belang hiervan bij rugscholing.

Lesgever: Jarno Wagemans

 • Ademhaling & stressreductie

Hoe ademhaling een impact kan hebben op ons fysiek en mentaal systeem en hoe we zelf ons stressmechanisme in de hand hebben.

Spreker: Tim De Vilder (Kokoro)

 • Dollen & rollen – Vallen zonder zorgen

A. Kant en klare oefenstof, speelse trek- en duwspelen, conform leerdoelen voor kleuters.
Spreker: Silvia Buysens (Judo Vlaanderen)
B. veilig leren vallen voor de actieve 55+er. Valpreventie
Wist je dat:
•in 40% tot 60% van de gevallen een valpartij van een oudere persoon tot een lichamelijk letsel leidt?
•ongeveer 77% van de ouderen, opgenomen met een trauma in het ziekenhuis, door een valincident op de spoeddienst belandt?
•globaal genomen 40% van de overlijdens door letsels/verwondingen bij ouderen toe te schrijven is aan valpartijen?
Het is dus heel belangrijk om een juiste reflex aan te leren bij het struikelen en het uitglijden voor 55+ers.
Spreker: Jean Pierre Dziergwa

 • Testimonial sportclubondersteuners – Marco Giovannelli

Marco is sinds 2019 fulltime aan de slag als  jeugdsportcoördinator bij Ritterklub Jette, de enige Vlaamse voetbalclub in Brussel. Met mijn presentatie wil ik de collega’s een beeld schetsen over de vele (verwachte en onverwachte) uitdagingen die ons pad (kunnen) kruisen.
Ik probeer de jeugdwerking in goede banen te leiden, en dat zowel op sportief als extrasportief/ administratief vlak. Intussen is mijn rol meer geëvolueerd naar die van verenigingsmanager, waarbij ik een cultuur van ‘goede gewoontes’ in de club probeer te implementeren zodat Ritterklub gewapend is voor de toekomst, ook als dat zonder mezelf of de functie die ik uitoefen moet gebeuren.

Lesgever: Marco Giovannelli

 • Tips & Tricks als teamcoach

Teamcoaching en leiding geven gaat over mensen, over respect en duidelijkheid, over feedback en kwetsbaarheid, over leren en inspireren, over omgevingen creëren die tot prestaties en een gezonde cultuur kunnen leiden. Ontdek the fundamentals.

Lesgevers:

Dhr. Mario Hendriks: Thomas More docent coachings- en communicatievaardigheden. Specifieke ervaring als competitieve basketbal team coach & trainer.

Mevr. Carline De Cauwer: Thomas More docent coachings- en communicatievaardigheden. Specifieke ervaring als corporate health coach & in-companytrainer

 • Dansspelen voor lager onderwijs

Wil je graag wat meer dans in je sportlessen verwerken, maar is je inspiratie op en/of weet je niet goed hoe je het leuk kan maken voor iedereen? Dan is deze workshop ideaal voor jou om wat meer kennis te vergaren en met een rugzak vol inspiratie en leuke ideeën weer naar huis te gaan! We bespreken eerst de motorische en ritmische ontwikkeling van een kind op verschillende leeftijden en koppelen dit aan dans en bewegingsexpressie. Daarna brengen we de theorie in de praktijk en op deze manier krijgen jullie wat kant-en-klare tools en spelletjes die je meteen kan integreren in jouw lessen.

Lesgevers: Rani Bellekens & Anja van Greuningen

 • Sportvoeding/gezonde voeding

De basis voor een gezond lichaam is een optimaal voedingspatroon. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig. Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Lesgever: Eric Van Vaerenbergh

 • Tips & tricks rond sales en aanbod Sportwerk

Zin om nog eens een overzichtje te krijgen van wat Sportwerk precies allemaal in het aanbod heeft? We brengen je info die up to date is en geven je een inkijk in hoe je klantencontacten basic kan onderhouden, Sportwerk mee in de kijker kan zetten en zo dus ook jezelf kan ‘verkopen’ bij onze (potentiële) klanten.

Lesgevers: team sales Sportwerk

 • Dans voor senioren: coördinatie & geheugentraining door oefeningen op muziek

Dansen staat bekend als de ideale bewegingsvorm voor senioren! Voor senioren is dansen een goede aanrader om de botten sterk te houden, dansen traint ook het evenwicht en is ideaal om je motoriek (coördinatie) te onderhouden. Tijdens deze workshop laten we jullie denken en bewegen op muziek door middel van een reeks zit- en lijndansen.  De ideale manier om je hele lichaam aan het werk te zetten terwijl je op een ontspannende manier je geheugen kan trainen.

Lesgevers: Rani Bellekens & Anja van Greuningen

 • Combat fit

CombatFit is een combinatie van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid, coördinatie en evenwicht met Martial Arts als grootste inspiratiebron. CombatFit is toegankelijk voor elk type sporter en traint je lichaam op zo’n effectieve manier dat het voor een perfecte balans zorgt! De variëteit maakt het enorm aantrekkelijk, maar ook heel functioneel. Pure fun beleving met een groepje vrienden, collega’s of partner. Doelgroep: volwassenen

Lesgever: Thomas Stans

 • Escape room in een sportief jasje

“Escape Rooms” zijn helemaal in, voor zowel jong als oud. Sportwerk-ambassadeur Davy Smeets heeft de escape room in een sportief jasje gestoken en neemt jullie mee vanaf de start tot de uitwerking van het project, alsook tips om er in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Lesgever: Davy Smeets

 • Interactief & doelgericht vergaderen

Keuzestress welk digitaal platform of welke tools je binnen sportclubs zou gebruiken voor specifieke overlegmomenten? Wij schotelen een boeiend menu voor van verschillende interactieve en digitale platformen en gidsen jou in vogelvlucht doorheen het digitale platformlandschap. Wij serveren enkele handige tips, tricks en tools om jouw (online) vergaderingen in de toekomst interactief, doelgericht en onvergetelijk te maken.

Lesgever: Niels Jansen (ISB)

 • Bijscholing hoger redder

Deze Covid 19 specifieke online reddersbijscholing vervangt de jaarlijkse verplichte bijscholing van 4 uren. Na deelname ontvang je een erkend bijscholingsgetuigschrift. Deze bijscholing is specifiek gericht op het corona-proof redden en reanimeren.

Deze bijscholing is enkel toegankelijk voor vaste medewerkers van Sportwerk.

Lesgever: ResQ vzw

Ben je er graag bij?