Sportlesbegeleiding/coaching

Zwemmen, badminton, volleybal, gym, joggen,…
Figuurtraining, BBB, Aerobic, bootcamp, ABSchallenge, stretch & relax-sessie, starttomuscle/run/move, fitball, fatburning/cross, tabata, cardioboks, ropeskipping,​…

Van voetbal tot yoga, van kickbox tot seniorenturnen…

Samen gezellig sporten? Of eerder een sportieve uitdaging aangaan? Het kan allemaal! Laat ons weten waar je naar op zoekt bent en samen zoeken we naar de geschikte sportwerker. Enkel voor onze sportpakketten voorzien wij een aanbod met materiaal inbegrepen.

Een greep uit ons aanbod voor sportlesbegeleiding:

Sporten op school

Figuurtraining/BBB/Aerobic

Opwarming op leuke muziek zodat de spieren flexibel zijn en blessures vermeden worden. Gevolgd door spierverstevigende oefeningen die je lichaam helpen om de juiste houding aan te nemen.

Bootcamp

Bootcamp is van oorsprong een workout gebaseerd op de manier waarop soldaten worden getraind in het leger. Door korte intense workouts worden ze klaargestoomd voor gevechten en missies.
Geen paniek, je wordt niet afgemat zonder rekening te houden met plezier en fun. Bij bootcamp staan deze juist heel centraal.

Het is een training waar je onder begeleiding in teamverband spierversterkende en uithoudingsoefeningen uitvoert. Onder impuls van de teamleden en de begeleider sport je intenser dan individueel. Met behulp van eigen lichaamsgewicht en materialen die ter plaatse te vinden zijn sport je intensief. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent of een beginnende of gevorderde sporter, bootcamp is voor iedereen.

We zijn graag het goede voorbeeld en organiseren tijdens de middagpauze ook bootcamp sessies voor onze backoffice. Ook in het kader van de Warmste week boden we bootcampsessies aan bij verschillende organisaties: AZ Jan Palfijn, Kinderdagverblijf Patjoepelke.  Samen zamelden we geld in voor het goede doel.

ABS Challenge

Vooraf bepaalt de lesgever samen met de deelnemers een doel/challenge waar gedurende 10/15/20 weken naartoe wordt gewerkt. De deelnemers krijgen een schema met oefeningen die wekelijks opgebouwd worden in moeilijkheidsgraad gedurende het traject. Onder professionele begeleiding (met focus op correct uitvoeren van oefeningen), aanmoediging, en een goede opvolging bereiken de deelnemers samen hun doel.

teambuiling, polar

SMART Training

De SMART-training is een 10-delige lessenreeks waarbij het verbeteren van de algemene fitheid en gezondheid centraal staat. Een doel dat we zullen bereiken dankzij gevarieerde en uitdagende lessen met een meetbaar resultaat! De lessen bevatten 4 fitnesstesten, circuittrainingen en de nodige portie aerobics. Dit alles aangevuld met een continue hartslagmeting en bijsturing van de intensiteit van de lessen.

Ready to stretch & relax

Kom opnieuw tot adem en herbron tijdens de ready to stretch & relax lessen.

Tijdens deze sessies werken we aan de lenigheid van de spieren en trainen we via evenwichtsoefeningen de core stability. Verder worden de diepe spieren versterkt aan de hand van verstevigende oefeningen.

Body en mind staan centraal.

Start to muscle/run/move

Start als beginner met het trainen van je spieren, uithouding, … en bouw op tot een gedreven sporter. Via korte reeksen evolueer je van lichte oefeningen naar langere reeksen.

Start to muscle: versterk je spieren. Daag je uit en wij garanderen dat je binnen aanzienbare tijd kan 5 minuten kan planken.

Start to run: je traint jezelf in groep tot je 5 of zelfs 10 km kan lopen.

Start to move: combinatie van bovenstaande. Deze reeks is ideaal om naar een spartacusrun toe te werken, perfect voor teambuilding, succesbeleving verzekerd!

Tafeltennis

Speel tafeltennis als ontspanning of ga voor een intense training. We zorgen voor opwarming en geven oefeningen om je techniek te verbeteren.
Afhankelijk van de vraag van de klant organiseren we wedstrijden en zelfs kleine toernooien.

Tabata

Tabata training is een High Intensity Interval Training (HIT).
Je voert in korte intervallen (8 rondes van 20 seconden) oefeningen op hoge intensiteit uit (burpees, jump squats, lunge jumps, push-ups, sprints…). Je hartslag gaat de hoogte in waardoor je stofwisseling versnelt.

In geen tijd een killer body met deze effectieve work out!

Fitball

Zijn allerlei oefeningen met een fitbal. Kan heel intensief (cardio), is ook heel goed voor verstevigende oefeningen en voor de core stability (evenwicht).
Ideaal, want ze kunnen achter hun bureau ook op de bal zitten en oefeningen uit de lessen toepassen.

Fat Burning/Cross

De Fat Burning workout bestaat uit intensieve oefeningen die je vetverbranding stimuleren. Bouw energie op, verstevig je spieren en verbeter je conditie met deze allesomvattende work out.

Cardio boks

Deze sport combineert elementen uit het boksen, diverse vechtsporten en aerobics om de algehele lichamelijke conditie en toning te verbeteren. Het is een cardiovasculaire training die beoefend wordt vanwege de vele voordelen voor het lichaam.

Rope Skipping

Rope Skipping is een spectaculaire vorm van touwspringen waarvoor onder andere een grote hoeveelheid kracht, snelheid en uithouding vereist zijn. Verschillende onderdelen komen aan bod waaronder de Double Dutch. Dat is een onderdeel waarbij je met meerdere deelnemers moet samenwerken om tot een goed resultaat te komen! Een erg leuke, maar vooral een heel uitdagende activiteit!

archery tag

Arrow Tag

Arrow Tag is een nieuwe sport die overgewaaid is uit Amerika. Nu kunnen we dit ook in Vlaanderen aanbieden. Na het succes van de film ‘The Hunger Games’ is het boogschieten heel populair geworden. Het boogschieten is in een spelvorm gegoten gelijkaardig aan paintball, maar veel minder pijnlijk.

G-sportpakket

Een sensibiliserend pakket die de mogelijkheid biedt om te ervaren wat sporten met een beperking inhoudt. De G-sportkoffer zit vol met leuke actieve spelletjes die je helpen ervaren hoe het voelt om even een visuele, motorische of gehoorbeperking te hebben. Tunnelzicht, vlekkenzicht, gedeeltelijke gehoorbeperking of motorische beperking van de ledematen komen allemaal aan bod. Onze sportwerker neemt je mee naar de wereld van G-sport met activiteiten zoals Thor bal, Zitbadminton en Boccia.

Innogames

Mensen die graag sporten en bewegen proberen ook vaak graag nieuwe dingen uit. In dit pakket worden 4 leuke, uitdagende maar tegelijkertijd laagdrempelige sporten aangeboden.

KanJam is een 2 tegen 2 disc spel geschikt voor iedereen boven de 10 jaar. Je gooit de frisbee naar je teammaat die bij het doel staat. Die scoort door de frisbee tegen of in de ‘Kan’ te kaatsen. Spelen doe je tot je 21 punten scoort, maar pas op, ga je erover dan worden de punten afgetrokken. Sta je ver achter kan je toch nog winnen met een disc in de gleuf: instant win.

Spikeball is een spel voor het strand of op het gras. Je speelt 2 tegen 2 en slaat het balletje in het ronde netje dat op de grond staat. Je mag 2 passen geven en je scoort als, na je smash, de bal de grond raakt of de tegenpartij de bal niet kan terugbrengen.

Wackitball is een racket sport in een cirkel. Je kaatst de bal naar je teammaat die de bal op een ton slaat. Scoren doe je wanneer de tegenpartij de bal niet terug krijgt op de ton of wanneer de bal buiten het veld landt.

Dodgeball speel je met 6 tegen 6. Er zijn 6 ballen in het spel. Door de tegenstrever te raken vliegt die uit het spel, maar bij vangbal mag er terug een speler in. Als de ‘bom’ wordt gedropt moet iedereen springen.

Overtuigd door ons aanbod?

“Als lesgever telkens nieuwe uitdagingen kunnen aangaan, sporten met jong en oud: dat houdt het allemaal zo boeiend”