Sportbedrijven bedrijven sport 

Doe direct een aanvraag

Proefsportsessies

Je wil werk maken van een gedragen sport- en beweegbeleid op de werkvloer, maar je weet niet goed hoe eraan te beginnen? Samen met Sport Vlaanderen en partners lanceren we een gloednieuw proefsportsessie-aanbod voor bedrijven. Het is de ideale eerste stap om op een laagdrempelige manier te ontdekken hoe je het sport- en beweegaanbod voor jouw medewerkers het best kunt organiseren, zodat het een succes wordt op de werkvloer.

Sport Vlaanderen, Sportwerk, Springbok Coaching, Summit Center, WeCoach, Kokoro, Time-Out en Fros hebben als doel in 2022 en 2023, om zo veel mogelijk bedrijven  aan te zetten tot sport en bewegen.

.

Wat?

Het pakket bestaat uit 2 contactmomenten op maat van jouw bedrijf:

  1. Teasermoment, “proevertje” (2u) in het bedrijf waar het belang van een duurzaam beweegbeleid wordt toegelicht met de bijbehorende beweegsessie daaropvolgend.
  2. Analyse van de resultaten die uit de Sport- en beweegscan (Sport Vlaanderen) zijn gekomen, gekoppeld aan een fysiek of digitaal beweegmoment (1u).

Vervolgens wordt gekeken of aan de hand van bovenstaande gegevens een duurzaam beweegbeleid kan worden opgezet. Dit zal in samenwerking zijn met de specifieke partner die voor dit project is aangesteld.

*Het contactmoment is geschikt voor maximum 45 personen. We vragen telkens om een zo gevarieerd mogelijke doelgroep samen te stellen zodat alle lagen van het bedrijf worden betrokken. Het minimum ligt op 10 personen. Kleinere bedrijven kunnen ervoor kiezen om te clusteren met andere bedrijven die zich op hetzelfde terrein of in de buurt bevinden.

*De locatie wordt voorzien door de klant (indien niet mogelijk kan gezamenlijk gekeken worden naar een alternatief).

Voor wie? 

Het project “Sportbedrijven bedrijven sport – Proefsportsessies” is bedoeld voor bedrijven (specifiek KMO’s) die nog niet of nauwelijks in contact zijn gekomen met een vorm van sport en/of bewegen op de werkplek. Het “laaghangend fruit“, oftewel de overwegers die mits een kleine push kunnen aangezet worden tot sport en bewegen. 

Bedrijven die reeds goed inzetten op sport en bewegen of de goede weg gevonden hebben kunnen zich opgeven om voor het “Sportlabel” van Sport Vlaanderen te gaan. Bedrijven die het sportlabel al hebben ontvangen, kunnen niet meer deelnemen aan dit project.  

 

Prijs

Het deelnemende bedrijf betaalt €200 (exclusief BTW) – met een pakketwaarde van €1400 (*)

De daaropvolgende activiteiten die na het traject plaatsvinden zijn vanzelfsprekend aan de marktconforme tarieven.

*Het pakket heeft een hoge marktwaarde, maar als bedrijf betaal je slechts 200 € (excl. BTW). De rest wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid die speciaal voor deze proefsportsessies middelen ter beschikking heeft gesteld aan Sportwerk. Ook de partners hebben hier een financiële inspanning gedaan.

Vraag meer informatie!

Zet de eerste stap richting jouw Sportbedrijf