GENT- Sportwerk heeft een initiatie Martial Arts georganiseerd voor zijn werknemers. Onder leiding van Eric Van Vaerenbergh – medecoördinator van de Martial Arts afdeling –  maakten de Sportwerkers kennis met de basisprincipes van het boksen. “Ik vind het fantastisch om mijn passie en ervaring te kunnen delen met mijn collega’s”, aldus Eric.

Heel wat gemotiveerde werknemers zakten tijdens de middag af naar de initiatie. Klaar om even te verdwijnen in de Martial Arts wereld. Voor deze sessie koos Eric voor de discipline boksen. “Voor beginners is dit één van de meest toegankelijke gevechtsporten, iedereen kan er meteen mee aan de slag”, klinkt het.

De les bestaat uit telkens een korte demonstratie, waarna de deelnemers zelf per twee de oefeningen mogen uitvoeren. De sfeer zit er meteen in wanneer ze hun partner beurtelings mogen belagen met enkele ‘jab- en cross-stoten’. Na een uur intensief sporten zit het erop. Een deugddoende afwisseling van het kantoorwerk, is iedereen het duidelijk met elkaar eens.

Bokshouding

“Het was een leuke en leerrijke ervaring”, vertelt Kristien Haezebrouck enthousiast. “Eric is een schitterende leerkracht, hij stelde iedereen meteen op hun gemak en heeft alles rustig en duidelijk uitgelegd zonder al te veel druk op alle deelnemers te leggen. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar!”

“Het vechten zelf spreekt mij niet noodzakelijk aan, maar de combinatie van fysieke training en coördinatie vind ik erg leuk. Daarnaast werd er met iedereen op zijn niveau rekening gehouden.”

Gevechtsport in de lift

Het beoefenen van gevechtsporten is de laatste jaren meer mainstream geworden, dat merkt ook Van Vaerenbergh. “Ik denk dat mensen nood hebben aan een uitlaatklep. Het leven is in vergelijking met vroeger meer gevuld met stress. Martial arts is dan ook de ideale manier om die stress van je af te kunnen zetten en een ventilerende time-out te nemen.”

Eric is al sinds zijn tien jaar in de ban van Martial Arts. “Het komt eigenlijk allemaal door de invloed van mijn grote held destijds, Bruce Lee. Ik was volledig weg van de manier waarop hij passie en fighting spirit uitstraalde tijdens de uitvoering van zijn krijgskunst! Hij was zonder twijfel de reden waarom ik voor de allereerste keer een dojo ben binnen getreden.” Sindsdien spelen meerdere gevechtsporten een hoofdrol in het leven van de sympathieke West-Vlaming. Met een hele verzameling medailles en diploma’s in de krijgskunsten is hij medecoördinator van de Martial Arts afdeling van Sportwerk, dit in combinatie met zijn eigen gevechtsportschool RONIN MMA

Strike a pose - Boksen

Meer dan een sport

Nu wil Van Vaerenbergh via Sportwerk Vlaanderen zoveel mogelijk mensen bereiken en laten kennismaken met Martial arts. “Het mooie aan gevechtsporten is dat het niet enkel gaat om het fysieke aspect. Ook op mentaal en sociaal vlak kan het een grote invloed hebben op de beoefenaar. Je leert jezelf beter kennen, krijgt meer zelfvertrouwen en legt sociale contacten.”

“Ik vond het een zeer geslaagde sessie, we hebben elkaar ook weer wat beter leren kennen. Wie weet zijn enkele collega’s ook gebeten door de Martial Arts microbe, dat zou natuurlijk een fantastische zaak zijn”, besluit Eric.

Heb je zelf interesse om eens een initiatie of lessenreeks Martials Arts te organiseren op het werk of onder vrienden? Neem dan vrijblijvend contact op met Eric.

Neem contact op

“Als medecoördinator van de Martial Arts afdeling maak ik van mijn passie mijn job binnen Sportwerk!”

Eric Van Vaerenbergh