STIP IT binnen de sportles!

Van 2 tot 9 februari  2018 is er opnieuw de Vlaamse Week tegen Pesten. Dit is een actie van het netwerk ‘kies kleur tegen pesten’. Ook dit jaar doen we als sportsector massaal mee met de STIP IT actie (een actie vanuit Ketnet voor alle kinderen en jongeren in alle sectoren). STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. Daarom zetten we vier stippen op ons hand! Zo laat je zien dat je achter deze actie staat. Deze staan namelijk voor:

  1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
  2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Wat kan je doen?

  • Doe mee aan de STIP IT challenge voor sport. Wees creatief met de stippen (gebruik ballen, plaats ze in het groot op het sportterrein…). Inspiratie via het filmpje van ketnet.
  • Plaats de stippen op je handen en maak zo het onderwerp bespreekbaar.
  • Kom naar een ‘time out tegen pesten’ vorming voor trainers en sportbegeleiders op 5/02 in Genk & 7/02 in Lede.
  • Laat aan iedereen zien dat je meedoet via sociale media, in de kantine… gebruik #stipit #weektegenpesten

Wat kan je doen om pesten helemaal te bannen?

Sportwerk zet in op doelgroepen!

Word je graag sportwerker?

“Ik herinner me dat ik enorm veel zin had om die kinderen de tijd van hun leven te geven”

Marjan Kuppens