“Je ontwikkelt als verenigingsmanager een brede(re) visie op sport én je hebt reële impact op sport vanuit het lokale niveau”

Lieven Der Kinderen

DE SPORTWERKER SPREEKT

“Ik ben al mijn hele leven een sportdier. Het was dan ook heel bijzonder om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Als verenigingsmanager sta ik in voor de dagelijkse werking van de club, met focus op jeugd en organisatie. Daarnaast bouw ik samenwerkingsverbanden uit met andere clubs, organisaties of overheden. Ik ben ook het klankbord voor leden, ouders en vrijwilligers, die ik meer bij de club wil betrekken. Zodat die een vereniging wordt waarin iedereen zich thuis voelt.”

Team van experts

“Werken bij Sportwerk als verenigingsmanager? Een absolute aanrader! Niet alleen ontwikkel je een brede(re) visie op sport, je hebt ook reële impact op sport vanuit het lokale niveau. Bovendien gebeurt de administratieve afhandeling bij Sportwerk heel professioneel en staat bij vragen een team van experts klaar. Toen ik zag dat Sportwerk een verenigingsmanager zocht om sportclubs in de eigen stad te ondersteunen, heb ik dan ook niet geaarzeld!”

“Je ontwikkelt als verenigingsmanager een brede(re) visie op sport én je hebt reële impact op sport vanuit het lokale niveau”

Lieven Der KinderenVerenigingsmanager

DE KLANT SPREEKT

“Het voordeel van een verenigingsmanager voor een sportclub? Meer tijd om te werken aan belangrijke taken die anders verwaarloosd worden: leden werven, contacten leggen met lokale overheid en bedrijven, visie op ouderbetrokkenheid of communicatieplan uitbouwen, enzovoort. Mijn advies? Als je een ambitieuze club hebt, onderzoek dan zeker de mogelijkheid van een verenigingsmanager. Die bouwt namelijk mee aan de stevige fundering die een sportclub met groeiplannen nodig heeft.”