“Samenwerken met Sportwerk raden we 100 procent aan, indien je als sportclub bereid bent te investeren in de jeugd“

Dominique Augustynen

DE KLANT SPREEKT

“Omdat we sinds de opening van onze indoorhal leadklimmen in 2000 heel wat geïnteresseerde jongeren aantrokken, besloten we een recreatieve jongerenwerking op te richten. Het duurde niet lang voor de leden zich met andere jongeren wilden meten. Uit die – vaak ook internationale – wedstrijden bleek dat Klimax talent in overvloed had. Zo ontstond ons wedstrijdteam én de nood aan een getalenteerde, professionele klimtrainer. Want hoe fantastisch vrijwilligerswerk ook mag zijn, het heeft helaas ook zijn beperkingen.”

“De samenwerking met Sportwerk heeft een professionele wind door de sportclub laten waaien”

Ereplaatsen

“Daarom werd in 2011 ‘professionalisering’ het kernwoord binnen de club, met echter één probleem: veel goede wil, weinig geld. Tot iemand ons op Sportwerk wees. Die samenwerking heeft een professionele wind door de sportclub laten waaien: onze jongeren worden nu een 19-tal uren per week op een speelse maar gerichte manier uitgedaagd en getraind. Met als resultaat finaleplaatsen op verschillende (inter)nationale wedstrijden en podiumplaatsen naast atleten uit klimlanden als Oostenrijk en Zwitserland!”

Betaalbare kwaliteit

“Dankzij Sportwerk bieden we onze jeugdige klimmers nu kwaliteit tegen een heel mooi tarief. De leden zelf betalen een kleine bijdrage, de overgrote kosten worden gedragen door de club. Samenwerken met Sportwerk raden we dan ook 100 procent aan, indien je als sportclub bereid bent te investeren in de jeugd.”