“Een trainer en coördinator van Sportwerk verbetert de clubwerking én trainingskwaliteit”

Ellen Grillet

“Zelf heb ik tot aan mijn 28e aan competitieturnen gedaan, waarvan 15 jaar bij Turnkring Vlamertinge. Die positieve ervaringen wil ik, als trainer en coördinator, doorgeven aan jongeren. Ik zou andere clubs zeker aanraden een gelijkaardige functie aan te trekken. Het verbetert de clubwerking én trainingskwaliteit. Zeker als die trainer via Sportwerk wordt tewerkgesteld: dan zijn optimale administratie en communicatie gegarandeerd. Ook de maaltijdcheques zijn mooi meegenomen (lacht).”

“Een trainer en coördinator van Sportwerk verbetert de clubwerking én trainingskwaliteit”

Ervaring en diploma

“De club was op zoek naar zekerheid – lees: een professionele trainer in vast dienstverband met ervaring en een diploma. Iemand die bovendien kon les geven aan recreanten én kleuters. We zochten en vonden Vladimir, die op dat moment vast in Brussel werkte. Hij was enthousiast, maar wilde uiteraard dezelfde condities als in de hoofdstad. Dat bleek na onderzoek te duur. Tot we ontdekten dat het via ‘project Sportclubs’ van Sportwerk wél kon.”

Vruchten afwerpen

“Na Vladimir hebben we nog andere trainers aangetrokken, omdat we snel merkten dat zo’n professionele kracht vruchten afwerpt en meerwaarde biedt. Zodra het financieel haalbaar is, willen we via Sportwerk voor elke doelgroep een trainer aanstellen die de eindverantwoordelijkheid draagt en vrijwilligers aanstuurt.”