“Mijn passie voor sport delen met mensen en hen zo iets aanleren waar ze gelukkiger van worden: ziedaar mijn ambitie”

Dominiek Leyssens

“Ik werk al sinds 2009 voor Sportwerk – eerst als occasionele lesgever, vanaf 2013 vast in dienst. Ik wist meteen dat ik mijn plaats had gevonden: mijn grootste voldoening is namelijk de glimlach van mensen na een sportsessie. Maar ook als lesgever leerde ik veel, door mij bijvoorbeeld te bekwamen in sporten die ik niet zo graad deed of minder onder de knie had. Je ben immers Sportwerker, dan lever je hoe dan ook kwaliteit. Dankzij de feedback en tips van sporters, consulenten en collega-lesgevers kon ik daar echt in groeien, op mijn tempo.”

Voordeel van variatie

“Wat ik enorm apprecieer in mijn job is de variatie. Niet alleen wat betreft sporten, maar ook doelgroepen: het ene moment moet ik me inleven in een kleuterwereld, een uur later sta ik les te geven aan getrainde atleten. De doelgroep of sport maakt me echter niet zozeer uit, hoewel ik een zwak heb voor kinderen. Hun sportgedrag, tekeningen, verhalen en sportgedrag zeggen zoveel meer dan een uitgesproken ‘dank u’. Ook G-sporters wil ik in de toekomst nog meer begeleiden.”

“Als klanten tevreden zijn, ben ik tevreden”

Vrijheid

“Bij Sportwerk krijg ik ook veel vrijheid. Zo kan ik aanpassingen doen in mijn lessen en stijl van lesgeven. Zo heb ik aerobics – iets waar ik niet zo sterk in was – omgevormd tot conditietraining op muziek. Dat vinden mijn sporters de max: ze voelen hun spieren nog beter én kunnen nog steeds de klassieke danspassen als grapevine of box-step uitvoeren.”

Werken bij Sportwerk

“De reden waarom ik hier zo graag werk? Ik kan mijn passie beleven en mezelf ontplooien, ik heb toffe collega’s en een gevarieerd en uitdagend lessenpakket met mooie uren. Het is een droomjob voor iedereen die graag met andere mensen werkt en zelf graag sport!”