“Het geeft zo’n grote voldoening om facetten van de sociale wetgeving te helpen toepassen op iemands persoonlijke situatie”

Barbara Blondeel

“Kennis moet worden omgezet in praktijk, anders heb je er weinig aan. En laat dat nu net dé sterkte zijn van het Kenniscentrum van Sportwerk. We willen die sterkte ook doorgeven aan iedereen die bezig is met sport en tewerkstelling. Alle mogelijke informatie – rond arbeidsrecht, sociale wetgeving, arbeidsrelaties en HR – wordt hier verzameld, aan de praktijk getoetst en gebruikt om mensen in het veld te helpen en te ondersteunen.”

“De medewerkers van Sportwerk zijn zonder uitzondering flexibel en begripvol”

Vanaf dag één

“Aan de uitbouw van het Kenniscentrum heb ik vanaf dag één meegewerkt. We zijn nu twee jaar verder en ligt er een sterke informatiebasis, die niet alleen onze klanten en sportlesgevers aantrekt, maar ook mensen daarbuiten. Bovendien blijft er ruimte voor groei. Zo willen we in de toekomst op grotere schaal werkgevers in de sport begeleiden naar een correct HR-beleid via opleidingen, persoonlijk advies en dienstverlening. We hebben er de goesting, ervaring én kennis voor!”

Sportende senioren

“Intussen hebben wij met het Kenniscentrum al heel wat mensen en groepen concreet geholpen. Zo wilde een klant seniorenturnen aanbieden. Aangezien de doelgroep minder vermogend was, zocht hij een manier om de lessen zo budgetvriendelijk mogelijk aan te bieden. Ik heb de klant geïnformeerd over de mogelijkheid van teruggave via het ziekenfonds. Daarvoor moest de club door de gemeente of provincie erkend worden als sportclub. Ook bij dat traject heb ik geholpen.”