Sporten na de Bel

Teaserdagen

Het promoten van de naschoolse sport aan de eerste graad van het secundair onderwijs heeft zo zijn uitdagingen. Het is de leeftijd waarbij kinderen de vrijheid genieten om na school naar huis te gaan zonder dat de ouders directe toezicht hebben. Het warm maken van de kinderen om na de lessen nog op school te blijven is niet eenvoudig. Er is meer kans op slagen wanneer het aanbod van die aard is dat hen er toe aanzet om te blijven. (Jago & Baranowski,2004; Pate & O’Neill, 2009)

De cijfers

Uit een bevraging van Sport Vlaanderen blijkt dat traditionele sporten zoals voetbal, basketbal en fitness het vaakst gekozen worden bij Sporten na de bel. De leerlingen die hiermee wordt aangezet tot bewegen zijn zij die graag sporten en buiten de school vaak al lid zijn van een sportclub. De leerlingen die minder graag sporten vallen hierdoor vaak uit de boot.

Omdat Sportwerk alle leerlingen in beweging wil krijgen werd besloten om teaserdagen te organiseren voor de leerlingen van de eerste en tweede graad secundair. Deze teasers zijn een manier om de leerlingen te laten proeven van het aanbod dat Sportwerk kan voorzien. Het aanbod is erop gericht om leuke, vernieuwende activiteiten aan te bieden waardoor de kinderen getriggerd worden om dit ook naschools te beoefenen. Om de drempel nog verder te verlagen bestaat het aanbod niet alleen uit sporten, maar vooral uit spelen die aanzetten tot bewegen.

In samenspraak met de directie of verantwoordelijke stellen we een pakket op maat samen. Hierbij houden we rekening met de doelgroep en de beschikbaarheid van het materiaal.

Een greep uit het aanbod

Virtual Reality Sportgames

Een mix van gamen en bewegen. Tennis met een hockeystick, bowlen met een basketbal. In de virtuele wereld is niets onmogelijk.

Mogelijke spelletjes:

Stage Fighting Choreografie

Waan je als een Hollywood stuntman en leer de knepen van het vak. Maak je eigen choreografie of boots een bekende vechtscène na.

Lü – Interactieve Speelwand

Combineer sporten én leren met deze interactieve speelwand. Speel in team of als individu en probeer de highscore te breken. Met de Lü kan je meer dan 20 verschillende spelletjes spelen.

Alle informatie vind je op Lü – interactive playground.

Innogames

Maak kennis met de nieuwste trends en sporten van over de hele wereld. Kiezen kan uit:

  • Spikeball
  • Archery Tag
  • Kan Jam
  • Wackitball
  • Ramp Shot
  • Bulzibucket

Prijs

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Keuze sporten
  • Aantal deelnemers
  • Subsidies Sport Vlaanderen (Project ‘Sporten na de bel’)

Wens je meer informatie? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.