Sportwerk stoomt elk jaar enkele studenten klaar voor de arbeidsmarkt. Stagiair(e)s met verschillende studieachtergronden krijgen de kans om hun eigen project met de nodige steun en begeleiding uit te werken. Een uitgelezen kans voor de studenten om hun competenties verder te ontwikkelen en zich te bewijzen in de sportsector. Dit academiejaar kregen vier studenten de kans zichzelf te ontplooien en ervaring op te doen bij Sportwerk. We laten hen aan het woord:

Jonas Polet en Melanie Reynders zijn over de helft van hun vier maanden stage. Tot midden juni dragen ze elk hun steentje bij aan de werking binnen Sportwerk. Dit in het kader van hun opleiding Sportmanagement (Banaba) aan de UCLL.

“Sportwerk Vlaanderen is de ideale plaats om mijn passie voor sport en mijn management opleiding optimaal te benutten”, vertelt Jonas. “De focus van mijn stage ligt vooral bij het onderzoeken en optimaliseren van de werving binnen Sportwerk. Daarnaast draai ik ook mee in de dagelijkse werking en probeer ik te helpen waar nodig.”

Jonas maakt werk van sport
Melanie en Dafne maken werk van sport

Ook Melanie is enthousiast over haar stage: “Ik ontdekte Sportwerk als lesgever omdat ik voor deze opleiding LO heb gestudeerd, nu krijg ik de kans om een project uit te werken dat hier nauw op aansluit.”

Melanie geeft al enkele jaren les binnen Sportwerk Vlaanderen en dat komt handig van pas. “De nadruk van mijn project ligt op het creëren van een continue instroom van lesvoorbereidingen die kwaliteitsvol en makkelijk te hanteren zijn”, klinkt het. “Mijn ervaringen als lesgever hebben mij geleerd hoe belangrijk zo’n goede voorbereiding is.”

Dafne Cerneels komt uit de opleiding Sport en Bewegen aan Thomas Moore in Turnhout. “Ik heb voor een stage bij Sportwerk gekozen omdat ik de combinatie lesgeven en bureauwerk heel interessant vind. Het zijn twee heel verschillende disciplines, maar die afwisseling spreekt mij juist heel erg aan!”

Ten slotte hebben we Celien Cambier. Zij volgt net als Dafne de opleiding Sport en Bewegen. Dit doet ze aan de hogeschool Howest in Brugge. In haar laatste week stage kijkt ze met plezier terug op haar ervaringen bij Sportwerk. “Ik kreeg de kans om me verder te ontplooien in verschillende functies. Door de flexibele opstelling van de medewerkers binnen Sportwerk kreeg ik inspraak in mijn opdrachten. Hierdoor kon ik deze met plezier afwerken omdat ze dicht aansloten bij mijn interesses. Zeer boeiend dus!”

Zelf interesse in een stage? Neem dan zeker contact op met werkenbij@sportwerk.be.

Jump for Joy

Starten als sportwerker?

Info voor studenten

Interesse in een stageplaats of om te werken als lesgever?

Laat hier jou gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!