Sportwerk wordt erkend als “Zilveren Investors in People-organisatie”

Sportwerk wordt bestempeld als organisatie die prestatiegericht werkt naar geconcretiseerde en met de medewerkers besproken doelstellingen in functie van het bereiken van de ambities van de organisatie, maar waar daarbij steeds het aspect ‘mens’ in een belangrijke mate meespeelt.

Meer informatie over de accreditatie van het Investors in People label.

Sportwerk stuurt haar sportwerkers uit!

Onze sportwerkers realiseerden 196.832 uren aan sportbegeleiding en – ondersteuning in 2018.
We stelden in totaal 1.372 sportwerkers te werk en bedienden een 1000-tal klanten.
(dit alles en meer lees je in ons werkingsverslag 2018)

2019 is ondertussen goed en pittig van start gegaan.

Niet alleen onze klanten en hun vragen waren en zijn zeer divers, maar ook onze poule van gediplomeerde sportwerkers is dat. Ze komen uit de verschillende hoeken van het land, sommige zijn vast bij ons in dienst, andere werken op occasionele basis voor ons. De ene biedt sportbegeleiding, de andere sportondersteuning. Ze geven sportbegeleiding en -ondersteuning in clubs, gemeentes, scholen. Ze doen dat overdag, ’s avonds en in het weekend. Elke sportwerker heeft daarnaast trouwens zijn/haar eigen specialiteiten en voorkeuren. De ene is gepassioneerd door dans, de andere werkt dan weer graag met senioren…

Investeren in het welzijn, het geluk van je medewerkers is van cruciaal belang.

Sportwerk_Mozaïek

Een complexe puzzel:
Sportwerk probeert de vraag van de klant zo goed als mogelijk te matchen met de beschikbare sportwerkers in haar poule en hun voorkeuren. En omgekeerd, waar nodig scholen we bij, werven we aan of stimuleren we een nieuw/innovatief of vergeten doch kwalitatief aanbod.

Een goede leverancier zijn voor de klant, een kwalitatief aanbod én een goeie werkgever, deze twee matchen….  geloof ons wanneer we zeggen dat het niet steeds een evidente klus is, maar wel een puzzel dat we graag leggen en steeds beter en efficiënter willen leggen.

Maar Sportwerk doet meer dan aanbieden, matchen en een goeie werkgever (trachten te) zijn.

We stimuleren officiële kwalitatieve tewerkstelling, nemen initiatieven, sensibiliseren omtrent het belang ervan, ondersteunen in de weg ernaartoe om met dit alles finaal meer tewerkstelling te creëren en te ondersteunen in de professionalisering van de sportsector.

Naast onze dienstverlening die zich voornamelijk bezig houdt met matchen, staat ons administratief personeel ook dagelijks in voor de HR/het personeelsbeheer van deze poule sportwerkers.

Wist je trouwens dat er geen enkele beroepsgroep is die door de jaren heen zo is veranderd als deze? Waar deze medewerkers vroeger nog echt gekend stonden als diegene die voornamelijk het administratieve gedeelte verwerkten,  staan ze nu voor veel meer. Niet alleen meer werk, maar ook grote uitdagingen:

Bijscholen en de ontwikkeling van onze werknemers/sportwerkers, dwz het beste halen uit onze sportwerkers en aandacht hebben voor talentontwikkeling, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid,  maar ook employee engagement (alsook branding by employees) staan hoog op de prioriteitenlijst.

Sportwerk werkt met gedreven gediplomeerde kwalitatieve sportwerkers en is ook steeds op zoek naar dergelijke profielen. Sportwerkers die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om mensen te laten sporten/bewegen of de sportsector te ondersteunen.

Wij noemen ze dan ook graag “sportwerkhelden”, elk met hun eigen “superpower”.

We vinden het dan ook van cruciaal belang om in dit menselijk kapitaal te investeren, te ondersteunen en engagement te creëren.

Het opbouwen van een cultuur van betrokken sportwerkers gaat trouwens niet alleen HR aan. Medewerkersbetrokkenheid is een kernprioriteit voor de organisatie-uitvoering van Sportwerk. Betrokken medewerkers halen voldoeningen uit hun werk en zetten zich ten volle in (cijfers tonen aan dat betrokken medewerkers zich tot 57% harder inzetten, 80% beter presteren). Wij geloven er dan ook sterk in dat we blijvend moeten investeren in onze sportwerkers en hun engagement.

Dit trachten we te doen op verschillende manieren:

  • uiteraard door een kwalitatieve job en waar mogelijk een gewenste tewerkstellingsbreuk aan te bieden;
  • gewaardeerd en nuttig voelen;
  • voldoende afwisseling; cross-jobs (combi administratie + lesgeven / ondersteuning + lesgeven / andere job + Sportwerk);
  • opleiding/talentontwikkeling (blijven groeien);
  • stimuleren van intrapreneurschap* (ondernemen binnen de organisatie) bij zowel administratief personeel als sportbegeleiders;
  • werknemersgeluk.

Investeren in het welzijn, het geluk van je medewerkers. Wat houdt dat nu precies in?
Er is veel te doen rond work-life-balance, en ook wij zetten uiteraard in op zaken zoals burn-outpreventie, maar we willen in eerste instantie dat onze sportwerkers gewoon plezier beleven tijdens hun uitoefenen van hun job en de zaken die daarbij komen kijken. Werken en wat je graag doet hoeven niet persé twee gescheiden zaken te zijn.  Sommige mensen maken gewoon van hun hobby hun job, of vinden/gaan op zoek naar een job waar ze zich in kunnen uitleven en waarin ze zich goed voelen.

En dat is dan ook waar Sportwerk blijvende wil op inzetten:
kwalitatieve en duurzame tewerkstelling en gemotiveerde ondernemende sportwerkers in een omgeving waar het leuk is om te vertoeven.

We zijn dan ook uitermate trots dat we recentelijk de erkenning kregen van “Zilveren” Investors in People-organisatie”. We zijn trots dat de bevraging van onze eigen sportwerkers, alsook de doorlichting van Investor in People resulteert in een erkende labeling dat staat voor waarborg voor een goed werkgeverschap.

Een erkenning voor het harde werk van vele sportwerkers de voorbije periode maar vooral een bevestiging dat we goed bezig zijn en bouwen aan een mooi verhaal.
Geen evident verhaal, maar een boeiend en groeiend verhaal van officiële-duurzame-kwalitatieve-tewerkstelling in de sport.

Team Sportwerk

Wil je ook sportwerker worden?

Sportwerkers zijn de sleutel tot ons succes.
Daarom is één van onze belangrijkste doelstellingen: gezonde en gelukkige sportwerkers.

Fien Denijs