A Bushido way of life

Martial Arts binnen Sportwerk

Sportwerk zet binnen het groter kader van tewerkstelling in de sport in op verschillende niches.

Vanaf januari 2019 start Sportwerk met de unit ‘Sportwerk Martial Arts’. Eric Van Vaerenbergh en Thomas De Pourcq slaan de handen in elkaar om deze unit uit te bouwen.

Eric is gestart op 1/01/2019 als vaste kracht bij Sportwerk, voorheen was hij al tewerkgesteld bij Sportwerk als trainer van zijn eigen club en als losse lesgever. Hij brengt bij Sportwerk zijn kennis, zijn expertise, zijn netwerk en zijn loyaliteit in huis. Thomas werkt sinds 2011 voor Sportwerk en kent het reilen en het zeilen van de firma als geen ander.

Samen gaan Eric en Thomas het project uitwerken, in de opstartfase zal Thomas een trekkende rol spelen inzake coördinatie, Eric zal vooral als kennisgever, netwerker en lesgever een rol opnemen. Bedoeling is dat na verloop van tijd Eric de volledige coördinatie van Sportwerk Martial Arts voor zijn rekening neemt.

Waarom doen we dit?

Zowel nu als in het verleden is het voor Sportwerk niet evident om te voldoen aan de vraag naar lesgevers zelfverdediging. Dit voor zowel makkelijk invulbare opdrachten zoals trek-en duwspelen voor het lager onderwijs als de moeilijke tot niet invulbare disciplines zoals Muaythai, Kickboksen, Mixed Martial Arts, Boksen, Krav Maga, Judo, Karate, Jiu Jitsu of bijvoorbeeld zelfverdediging voor dames, senioren, …

De uitdaging is om alles in heel Vlaanderen te stroomlijnen tot een mooi aanbod. Lesgevers over heel Vlaanderen die inzetbaar zijn op de meest uiteenlopende uren en aan alle doelgroepen.

In de toekomst moet Sportwerk Martial Arts de referentie zijn voor aanvragen. De klant moet weten dat wij de lesgevers en de kennis hebben die nodig zijn om op een kwalitatieve manier Martial Arts aan te bieden.

Sportwerk Martial Arts en de Vlaamse Boksliga sloegen intussen de handen in elkaar.

Heb je interesse?

“Als medecoördinator van de Martial Arts afdeling maak ik van mijn passie mijn job binnen Sportwerk!”

Eric Van Vaerenbergh