Iedereen op de fiets

Iedereen op de fiets!

Vlaanderen is fiets zot, dat is duidelijk.

Ook bij Sportwerk neemt de begeerde tweewieler een belangrijke rol in. Doorheen de jaren hebben we actief ingezet om een kwalitatief aanbod uit te werken voor de verschillende noden die er zijn in de fietswereld en de maatschappij. Met ons fietsaanbod zorgen we ervoor dat elke Vlaming en Brusselaar zich veilig kan verplaatsen.

Kijk, ik fiets!

Kijk! Ik fiets! is een project om jonge kinderen op slechts 3 uur tijd te leren fietsen op 2 wielen. We hanteren hiervoor een unieke methodiek.

Organiseer een sessie in je gemeente, vereniging of school. Elk kind neemt zijn eigen fiets zonder steunwielen en een volwassen begeleider mee. Wij zorgen voor een opgeleide fietsleermeester die alles in goede banen leidt en voor het nodige hulpmateriaal om te leren fietsen. Weg met de hulpwieltjes, leve de vrijheid!

‘Kijk, ik fiets’ kan ook op school worden gegeven. Ipv de ouders worden ze begeleid door kinderen uit het 5de & 6de leerjaar. Een ideale wisselwerking tussen de oudste en de jongste van de school.

Ik wil meer informatie
Kijk, ik fiets

Julien Flandrien

Het is onze missie om elk kind in Vlaanderen en Brussel op een leuke en veilige manier te leren fietsen zodat het zich veilig in het verkeer kan begeven.

Per leefgroep werkten we een specifieke methodologie uit in functie van de motorische ontwikkeling van het kind en afgestemd op de leeftijd.

Voordelen voor de school & gemeente

 • Veilige schoolomgeving met minder wagens
 • Gezonde en sportieve leerlingen
 • Positieve impact op het milieu
 • Bespaar kosten als de klas zich verplaatst met fiets ipv bus

Voordelen voor de kinderen & ouders

 • Boost aan zelfstandigheid, vertrouwen en durf
 • Ouders leren loslaten door het fietsproces mee te volgen
 • Fietsen in groep en in veilige omgeving
 • Versterkt de fysieke en mentale gezondheid
Meer info over Julien Flandrien
Julien Flandrien

Bicycle Skills

Maak kennis met de verschillende disciplines van fietsen. Op de weg, in het veld, verschillende BMX-kunstjes en zoveel meer. Verbeter je techniek door leuke en uitdagende oefeningen, begeleid door professionele lesgevers. Bij de vaardigheidsoefeningen en spelletjes richten we ons in de eerste plaats op toekomstige deelnemers aan het verkeer. Maar ook op het recreatieve fietsen waarbij kinderen of jongeren spelenderwijs kennis maken met de verschillende disciplines en hun skills op een leuke manier versterken.

We willen de nadruk leggen op de sporttechnische aspecten van de fietssport; behendigheid, balans en fietsvaardigheid. We geloven dat een brede basiskennis van fietstechnieken automatisch zal leiden tot minder accidenten in het dagelijkse verkeer. Fietsers moeten hun eigen lichaam en hun fiets op een gecontroleerde manier kunnen beheersen.

Ik wil meer informatie
Bicycle Skills

Fietsen voor volwassenen

Wist je dat één op de zeven volwassenen in België niet kan fietsen?

Sommigen hebben het nooit geleerd, anderen hebben te veel angst om het nog te doen. Nochtans heeft fietsen veel voordelen:

 • Het verhoogt de tewerkstellingskansen
 • Fietsen is plezant, gezond en goedkoop
 • Fietsen is goed voor het milieu

Leren fietsen als volwassene is niet vanzelfsprekend, daarom voorzien we een fietsopleiding bestaande uit 6 sessies van 2u waarbij de basistechnieken van het fietsen worden aangeleerd.

Ik wil meer informatie
Fietsen voor volwassenen

E-bike & Speed pedelec

Elektrische fietsen worden steeds beter en de voordelen ervan vallen meer en meer in de smaak bij werkgevers én werknemers. Toch is dit niet altijd zonder gevaren. Wie met een elektrische fiets rijdt, merkt al snel het verschil tussen gewoon fietsen. Vooral de hogere snelheden en verminderde controle zijn opmerkelijk. Ook in de wegcode ontstaan steeds er nieuwe regels rond elektrisch fietsen.

Deze nieuwe manier van fietsen vraagt nu eenmaal nieuwe vaardigheden. Net daarom biedt bieden we samen met VAB-Rijschool een opleiding elektrisch fietsen aan waarbij de bewustwording van deze aanpassingen centraal staat. Werken aan fietsveiligheid is zowel voor werkgever als werknemer meer dan ooit van belang.

Ik wil meer informatie
E-bike & Speed pedelec

Ik wens meer info

 • Ik heb interesse in volgende sportpakketten:
 • Gemeente/stad invullen aub

Ontdek ons aanbod voor bedrijven

Ik wil beroep doen op een sportlesgever!