Sportclubondersteuner

Naast gediplomeerde sportlesgevers kan je bij Sportwerk ook terecht voor professionele sportondersteuners. Onze lesgevers bieden kwaliteitsvolle lessen, maar het zijn uiteindelijk de sportondersteuners die zorgen voor een professioneel sport-/beweegbeleid. Sportwerk heeft de expertise, kennis en administratieve skills in huis om je verder te helpen.

Sportclubondersteuner

Als sportclubondersteuner werk je mee aan de professionalisering van de sportsector. Dit kan ook zonder een sportief diploma. Maar wat doet een sportclubondersteuner nu? We vroegen het aan Jochen, de operationeel manager sportclubs:

“Sportclubondersteuners begeleiden sportclubs in hun professionaliseringsproces (of voortdurend optimalisatieproces). Dit doen ze door vrijwilligers mee te helpen in de uitbouw van hun club. Dit kan door procedures en systemen te implementeren die het reilen en zeilen van de club vergemakkelijken, om zo de kwaliteit van de dienstverlening ten aanzien van de leden van de club te verbeteren.”

Welke profielen zijn er?

Administratieve ondersteuning op de sportdienst, verenigingsmanagers, coördinatoren, … alle profielen die bijdragen aan een professionele begeleiding van de club of organisatie.

Coördinator

manager

De schakel tussen coaches, spelers, ouders en het bestuur.

Manager

Bouw samen met het bestuur en de vrijwilligers de werking van de club verder uit in hun professionaliseringsproces.

Administratief Ondersteuner

Ontlast het bestuur met administratieve taken. Focus zelf meer op de werking van de club.

Trainer

Een gediplomeerde lesgever helpt mee aan de sportieve resultaten van de club.

Interesse of meer weten?

Neem contact op met werkenbij@sportwerk.be.

Charlotte Haegeman armen gekruistCharlotte Haegeman

“Kwalitatief hoogstaande sportlesgevers en – ondersteuners zoeken én vinden is mijn passie”