“De juiste sportkeuze draagt bij tot een duurzamere sportbeleving.”

“De juiste sportkeuze draagt bij tot een duurzamere sportbeleving.” Jongeren kiezen in deze tijden voor een bepaalde sport omdat iemand in hun omgeving ook deze sport doen. Familie, vrienden,…het zijn allemaal sportende voorbeelden voor kinderen! Daarentegen is de innerlijke keuze of motivatie om voor een sport te kiezen,  daar niet altijd bij.  Daarom stoppen veel kinderen of gaan verder op zoek naar iets wat hen wel ligt. Met SportKompas willen ze de kinderen sneller laten aanvoelen welke sporten bij hun eigen kunnen en motivatie passen. Dat zorgt voor meer plezier, meer vooruitgang en een flinke bijdrage tot het welzijn van een kind!

I DO

I LIKE

I AM

SportKompas is een oriëntatie-tool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van de juiste sport. Op basis van wat een kind leuk vindt en aan de hand van beweegoefeningen kan elk kind leren welke sport het best bij hem of haar past. Dit kan georganiseerd worden door gemeenten en basisscholen, voor kinderen van het 3de en het 4de leerjaar.

Een coördinator of testers nodig? Sportwerk kan je helpen!

Aan de hand van een 15-tal oefeningen, die inspelen op kracht, lenigheid, uithouding, evenwicht en coördinatie, gaan we op zoek naar hoe het gesteld is met de vaardigheden van elk kind. Deze “I DO” testen, kunnen georganiseerd worden door scholen(gemeenschappen) of gemeenten, in functie van de aanwezige kinderen in hun omgeving. En hier komt dan ook de samenwerking tussen Sportwerk Vlaanderen aan bod. Een coördinator van Sportwerk  kan dit project perfect in banen leiden. En Sportwerkers zijn ook tot uw dienst om de testen effectief af te nemen, om zo effciënt en zo gemakkelijk mogelijk grote groepen kinderen te begeleiden en te testen.

Op het einde van de oefeningen, kan het kind zicht krijgen op welke sporten nu het meest bij hem of haar zouden passen.

Heeft u interesse om SportKompas te organiseren voor de kinderen van het 3de of 4de leerjaar? Vraag SportKompas dan hier aan. We contacteren u daarna met meer info over hoe u met SportKompas aan de slag kunt.

meer info