Duurzaam beweegbeleid/ Sportbegeleiding?

Meer weten?

De dag is nog maar net halverwege en je moet nog een heel aantal uurtjes achter je laptop gekluisterd zitten (en daarbovenop is het buiten S-C-H-I-T-T-E-R-E-N-D weer!). Die gedachte is natuurlijk totaal niet motiverend. Een (half) uurtje sporten/bewegen met je collega’s daarentegen wel. We hoeven je denk ik niet meer te vertellen dat sporten met je collega’s goed is voor je productiviteit. Maar wist je dat sport ook stress reducerend werkt? Dus een uurtje sporten, samen met je collega’s, zorgt ervoor dat je productiever bent en minder stress hebt.

Sporten en werken gaan heel goed samen.

We overtuigen jou graag dat sporten samen met je collega’s wel degelijk effect heeft. Bijvoorbeeld vanwege deze 5 voordelen:

1. Vriendschappen sluiten

Doordat je samen sport zie je ook eens de andere kant van je collega’s. Zo kan de collega aan wie jij je dagelijks irriteert, tijdens het sporten een hele andere versie van zichzelf laten zien. Misschien is hij wel net zo fanatiek als jou! Als je niet was gaan sporten, dan had je zijn andere (goede) kant nooit ontdekt.

2. Routine doorbreken

Een sportieve onderbreking van je werk zorgt ervoor dat je weer met een frisse blik naar je werk kijkt. De fysieke uitdaging geeft je nieuwe energie. Hierdoor ga je er weer voor de volle 100% voor. Bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk ook eerder klaar bent, doordat je geen onzinnige pauzes meer hoeft te nemen. Win win situatie!

3. Meer inspiratie

Ben je lichamelijk gezond, dan ben je ook geestelijk gezond? Sporten geeft je een open mind, waardoor je weer helder naar je opdrachten kan werken. Je komt met ideeën waar je nog nooit eerder mee was gekomen. Je zal versteld staan van je creatieve ideeën.

4. Hechter team

Zoals we al zeiden leer je mensen tijdens sporten op een andere manier kennen. De stemming in het team zal beter worden en onderling kan je ook beter met elkaar opschieten. Je hebt meer voor elkaar en voor het bedrijf waar je werkt over. Daar zal je baas ook blij mee zijn. Sporten verbindt.

5. Concentratieniveau verbeteren

Om te kunnen presteren moet je scherp kunnen zijn. Onderzoek toont aan dat fysieke inspanningen je cognitieve vaardigheden verbeteren. Denk hierbij aan de cognitieve vaardigheden als concentratie en geheugen. Sporten zorgt er dus voor dat je je beter op je werk kan concentreren. Zo werk je in een dag je hele to-do lijstje af. Van een goeie ROI gesproken 🙂

 

Wil je graag ondersteuning bij het uitwerken van een beweegbeleid in je organisatie?
Sportwerk beschikt over kwalitatieve gediplomeerde begeleiders, coördinatoren én de juiste partners om een leuk aanbod te bieden in je organisatie. Met wat goodwill, onze kennis, netwerk en kwalitatieve krachten zorgen we ervoor dat jouw medewerkers geprikkeld worden om te bewegen (waardoor ze automatisch ook productiever worden…. ssstttt…:-) ! 

Contacteer ons voor meer info: sportwerk.be/sportwerk-aanbod/

We helpen je graag verder. Want samen maken we werk van sport!
#officiëletewerkstelling #kwaliteit

Duurzaam beweegbeleid. Benieuwd naar onze partners?

Je wil er geen gras over laten groeien?
Meteen aan de slag?

Marc SarensMarc Sarens

We willen de klant via onze pakketten een gevarieerd aanbod bieden en laten kennismaken met verschillende disciplines en nieuwe trends.

Marc Sarens