Santé!

Op fysiek en mentaal gezonde medewerkers, op gelukkige medewerkers, op productieve medewerkers. Santé op het beweegbeleid van jouw organisatie.

Investeren in je medewerkers is van groot belang wanneer je verlangt dat medewerkers inzetbaar zijn en productief blijven. Hoe vitaal medewerkers zijn, hangt samen met hun gezondheid, geluk, motivatie en of ze voldoende kennis en kunde hebben. Al deze zaken horen thuis in een goed beleid. Leidinggevenden zijn de cruciale factor, maar zoeken vaak de tijd en middelen die niet altijd voor handen is.

Hulp nodig bij het opzetten van een beweegbeleid? Samen met onze partners stimuleren we jouw werknemers om meer te bewegen. We helpen bij de opzet van een beweegbeleid op maat van jouw organisatie. Wil je eerst eens proeven van het aanbod? Dat kan aan de hand van een workshop of een beweegmoment op het werk.

Wat zijn de voordelen van gezonde en gelukkige medewerkers?

Minder ziekteverzuim

Medewerkers met zwaar overgewicht hebben jaarlijks meer ziekteverzuim dan werknemers met een gezond gewicht. Dit levert een grote besparing op!

productiever

Hogere productiviteit

Medewerkers die werken in een bedrijf waar aandacht is voor gezondheid, beoordelen hun productiviteit hoger dan wanneer er geen initiatieven zijn

gezondheid

Betere gezondheidsresultaten

Medewerkers die werken in een bedrijf waar geïnvesteerd wordt in vitaliteit, voelen zich zowel fysiek als mentaal gezonder.

werk geluk

Meer werkgeluk

Medewerkers die werken in een bedrijf waar geïnvesteerd wordt in vitaliteit, beoordelen hun werkgeluk hoger dan wanneer er geen initiatieven waren.

employer branding

Employer branding

Goed imago als bedrijf. Het zorgt voor publiciteit en bedrijven zullen sneller met je samenwerken. Het wordt ook makkelijker om gespecialiseerde medewerkers aan te werven.

Hoe brengen we de werknemers in beweging?

Martial Arts

Wist je dat het beoefenen van vechtsporten een kalmerend effect heeft op zowel je mentale als lichamelijke toestand? Als je gaat kijken naar de traditie van vechtsport, draait het niet om de overwinning te halen op een andere, maar
wel op je innerlijke zelf. Vechtsport heeft heel wat positieve psychosociale effecten: zelfvertrouwen, persoonlijke groei, zelfacceptatie, mentale focus.

 • Sla de stress van je af
 • Zelfverdediging
 • Agressiecontrole
Martial Arts Randstad

Sportkampen@Work

Ooit al gedacht aan het organiseren van een sportkamp in je bedrijf? Je ontzorgt er je werknemers mee, brengt jeugdigheid en sport in je organisatie. Een win-win-win, voor werkgever, werknemer en kind.

Urbangames

Movenement

Een samenstelling van “Movement” en “Evenement”. Wil je de deelnemers van je event op een leuke manier onthalen en door de dag heen de aandacht opflakkeren? We voorzien:

 • een actief onthaal
 • enthousiasmeren van de bezoekers
 • beweegsessies doorheen het programma
 • interactieve wand die doorlopend toegankelijk is

E-Bicycle Skills

De e-bike is in opmars. Wat snel is, is niet zonder gevaar. Deze snelle fiets vraagt enkele specifieke vaardigheden. We leren ze je aan op een leuke manier en na 1,5 uur kun je veilig de weg op.

Virtual Reality

Een virtuele wereld die je alleen kan betreden met aangepaste brillen. Ga aan de slag met het virtueel sporten en laat je verrassen door de levensechte ervaring.

virtual reality

Teambuilding

De mol, clash of the titans, levend stratego, fighting stress & agression control, virtual reality, … We maken een teambuilding op maat van jouw bedrijf.

Teambuilding

Sportwerkers

De beweegsessies en activiteiten van Sportwerk worden gegeven door kwalitatieve en gediplomeerde sportwerkers.
De focus ligt op samenwerking en gezondheid. Hierbij staat plezier centraal.
Sportwerk streeft naar gezonde en gelukkige medewerkers!

De medische ondersteuning die ze ons kunnen bieden is voor ons heel belangrijk. Het is niet louter het sporten op zich, maar ook het verantwoord sporten, bewegen.

Karel Van Nieuwenhove – Antea

Beweegbeleid op maat

Wanneer je als bedrijf een stap verder wil gaan, wordt een traject op maat uitgewerkt.

Meten is weten.

Om te weten of een beweegbeleid effect heeft, is het belangrijk het proces te meten. Daarom wordt eerst de beginsituatie bepaald. Hiervoor is het belangrijk de noden, behoefte en mogelijkheden binnen het bedrijf in kaar te brengen. Advies op maat kan pas worden opgesteld nadat deze analyse is gebeurd.

Pre-Screening

We starten met een  uitgebreide screening (fysiek en/of mentaal) van alle medewerkers. De voordelen van een screening:

 • Geeft een duidelijk inzicht over de gezondheid van de medewerkers (zowel individueel als in groep)
 • Cijfers zijn enorm interessant voor het management –> De vooruitgang en financiële voordelen in kaart brengen
 • Algemene bedrijfsresultaten kunnen worden gebruik als trigger bij het kick-off moment
 • Er kunnen gerichte acties opgesteld worden na de analyse – bv: “meer dan 40% van de medewerkers lopen het risico een burn-out te krijgen”–> focus zal worden gelegd op burn-out preventie.
 • Acties haalbaar houden
 • Medewerkers zien hun progressie

Beweegbeleid

Op basis van de resultaten werken we in samenspraak met het bedrijf een beweegbeleid om maat uit.

Een mix van vaste beweegsessies:

 • Martial Arts
 • Rompstabilisatie
 • Bootcamps
 • Virtual Reality

Vrijblijvende activiteiten:

 • Darts
 • Office Olympics
 • Lunch Walks

Happiness moments

 • Verrassingsontbijt on the go
 • Complimentenmuur
 • Bring your kid to work day

Post-Screening

De effectmeting is voor het management van het bedrijf van zeer groot belang. Met één grote vraag: Heeft het beleid impact? Belangrijk is dat de analyse correct gebeurt en overzichtelijk wordt gepresenteerd.

Stap 1: nieuwe screening van de werknemers

Stap 2: vergelijking pre- en post- screening

Stap 3: rapportering van de cijfers

Effecten op de gezondheid van werknemers zijn pas op langere termijn merkbaar. Werkgeluk en productiviteit zijn op korte termijn zichtbaar.

Evaluatiemomenten worden ingepland doorheen het traject, bij voorkeur twee tot drie keer per jaar. Belangrijk hierbij is dat alle feedback kort wordt opgevolgd.

Deze bedrijven brengen hun werknemers al in beweging

volvo
In4care
basf
antea

Meer weten over het Santé project?
Laat je gegevens achter en we nemen contact op.