GET FIT 2 SPORT

 Zet in op SPORTLETSELPREVENTIE

In samenwerking met Universiteit Gent zet Sportwerk in op sportletselpreventie bij jonge sporters in Vlaanderen.

Onderzoekers van de UGent leidden enkele sportwerkers op tot experts in sportletselpreventie. Via het Get Fit 2 Sport-programma maken de experts andere mediatoren (bv. trainers/sportbegeleiders/coaches…) op een wetenschappelijk onderbouwde manier bewust van de noodzaak en het nut van sportletselpreventie. Ook leren ze de trainers aan hoe zij effectieve preventiestrategieën gemakkelijk kunnen implementeren binnen de trainingen.

Waarom een opleiding organiseren?

In twee sessies worden de trainers opgeleid om op een wetenschappelijk onderbouwde manier sportletselpreventie aan bod te laten komen in hun trainingen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor de toepassing in de bestaande trainingen.

Achtereenvolgens leggen de experts het belang en nut van sportletselpreventie uit, worden verschillende strategieën voor sportletselpreventie toegelicht en komen meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren aan bod. Nadien krijgen de deelnemers tijdens een actief leermoment een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein.

Zet in op de gezondheid van de sporters door sportletsels te voorkomen!

 

Letsels vermijden binnen jouw club/federatie/team?

Wat bieden we aan? 

Een interatieve opleiding die bestaat uit 2x 3uur opleiding. Na het theoriegedeelte volgt een interactieve praktijksessie waarin we meteen de theorie toepassen en de juiste preventiestrategieën sportspecifiek leren inzetten.

  • 3u theorie: sportletsels in cijfers, 10 strategieën ter preventie van sportletsels
  • 3u praktijk: opwarming met dynamische stretching, rompstabilisatie, correcte sprong/landingstechniek, dynamische stabilisatie onderste ledematen, functionele kracht en cooling down met statische stretching

De opleiding organiseren op 1 dag of verspreiden over 2 dagen? We bekijken samen de mogelijkheden.

Benieuwd naar onze tarieven?

Kijk onder de categorie ‘lezingen/opleidingen’.

Meer info over de opleiding?

Wie kan de opleiding volgen?

De bijscholing richt zich zowel op VTS-gediplomeerde als niet VTS-gediplomeerde trainers, lesgevers, begeleiders of coaches.

De oefeningen zijn ontwikkeld met het oog op sporters vanaf 12 jaar, maar mits kleine aanpassingen hebben ook jongere sporters baat bij deze oefenstof.

Wat vragen we te voorzien?

Theoriegedeelte:

  • Leslokaal met beamer en projectiescherm

Praktijkgedeelte:

  • Sportruimte
  • Matjes per deelnemer of per 2 deelnemers
  • Indien mogelijk: spiegels en zweedse banken