Bedrijfssport, “fitheid op het werk”:  een win-win voor iedereen!

Om het absenteïsme binnen Vlaamse bedrijven te doen dalen en langer werken voor elke Vlaming haalbaar te maken, zet Vlaanderen volop in op werkbaar werk. Om die reden slaan Sportwerk Vlaanderen en Mensana de handen in elkaar en doen we er nog een schepje bovenop. Samen creëerden we DE succesformule voor een medisch verantwoord gezondheidsbeleid in bedrijven.

Die formule bestaat uit een combinatie van een degelijke medische screening en een daaruit volgend verantwoord sportief plan, op maat van het bedrijf. Deze succesformule biedt Vlaamse werkgevers de garantie dat een investering in het gezondheidsbeleid zijn vruchten zal afwerpen.

Mensana

Mensana is een sportmedisch centrum met als kernactiviteit het screenen, adviseren en begeleiden van iedereen die wil bewegen of sporten.

Dankzij onze multidisciplinaire aanpak bekijken we het individu vanuit meerdere perspectieven. De inspanningsfysioloog, kinesitherapeut, diëtist, podoloog en sportarts vormen samen een sportmedisch team.

Samen met de sportieve omkadering van de Sportwerk lesgevers in het aansluitende sportprogramma dus de ideale totaalomkadering.

Mensana test wat je kan!

Een maximale inspanningstest, een veldtest of medische screening het kan allemaal. We bekijken of je medisch wel geschikt bent om bepaalde inspanning te leveren, maar ook je capaciteiten op sportgebied worden geëvalueerd. (VO2max, hartfrequentie, melkzuurwaarden)

In samenspraak bekijken Mensana en Sportwerk wat ideaal is en overeenkomt met de noden of de verwachtingen van het bedrijf.

Mogelijkheden

Basistest

Ideaal voor de beginnende sporter, op basis van deze test kan een laagdrempelig trainingsschema opgemaakt worden.

  • Op een sportieve manier de overbodige kilootjes verliezen?
  • Sporten na een burn-out?
  • Geen idee hoe te starten  met sport op een gezonde manier?

Problemen met het stappatroon?

Het uitmeten van de drukpunten van de voeten en analyseren van het beweegpatroon van de voeten met eventuele zooltherapie als gevolg.

Blessurepreventie

Aan de hand van een testbatterij wordt uw blessuregevoeligheid geanalyseerd. Nadien volgt u een oefenprogramma om uw lichaam te wapenen tegen blessures.

Analyse van de lichaamssamenstelling

Exacte meting van een aantal lichaamsparameters zoals: vetpercentage, magere massa, botsterkte, … door middel van iDXA-scan.

 Info

Al het bovenstaande, gecombineerd met de op maat gemaakte sportopvolging via Sportwerk geeft een totaalpakket om U tegen te zeggen. Vraag gerust vrijblijvend extra info!

 

Neem zeker eens contact op!

Wat heeft Mensana nog meer in petto?

Michiel De ZutterMIchiel De Zutter

“Ik wil tevreden klanten,
klanten die graag terugkomen en die ons aanraden bij anderen”