Sportwerk schenkt extra aandacht
aan bijzondere doelgroepen

Het opleiden van lesgevers voor specifieke doelgroepen (g-sport, kansengroepen, personen in armoede, gedetineerden en etnische culturele minderheden) is één van onze prioritaire doelstellingen. We connecteren hier met geschikte partners om onze lesgevers zo optimaal mogelijk op te leiden en deze doelgroepen van kwalitatieve lesgevers te voorzien.

Onze doelstellingen omtrent doelgroepenwerking vallen veelal samen met de doelstellingen die overheden nastreven. Een samenwerking maakt het voor ons en voor de klant eenvoudiger en goedkoper om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken en te realiseren.

We hanteren voor specifieke doelgroepen zeer lage tarieven.

Doelgroepen

Sportwerk stelt zich op als partner voor projecten die zich inzetten om deze doelgroepen te laten genieten van sport- en beweegmomenten.

KansengroepenG-sportScholenSportclubsGedetineerden

Re-integratie van kansengroepen dmv sport & bewegen

Sportwerk is partner voor projecten die inzetten op het versterken van competenties via sport en bewegen met het oog op re-integratie van kansengroepen.

Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met De Sleutel waarbij een traject naar activering en tewerkstelling, en de hierbij noodzakelijke competentie- & attitudeontwikkeling ondersteunt wordt via sport en bewegen.
Lees ons BLOG artikel.

In het project sportclubs zijn ook verschillende trainers en sportondersteuners aan de slag met kansengroepen (oa Brussels Brussels Brazilian Jiu-jitsu Academy, Royal Gym Mechelen).
Een voorbeeld: video thaiboks voor een betere toekomst.
(trainer Abdel en Musti zijn sinds 1/11/2017 bij ons aan de slag)

We zijn steeds op zoek naar samenwerkingen om sociaal-sportieve strategieën te ontwikkelen en om zo meer in te zetten op kansengroepen.

g-sport

Wens je een lesgever aan te vragen of jouw lesgever/trainer te betalen via Sportwerk?

Doe een aanvraag

G-sporters

Sportwerk en G-sport Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de begeleiding van G-sporters zo goed mogelijk te ondersteunen. Sinds 2015 hanteert Sportwerk een aangepast tarief voor organisaties die G-sport aanbieden.

Op gebied van vorming werken we nauw samen met G-sport Vlaanderen. Op die manier is professionele sportbegeleiding voor alle doelgroepen meer dan ooit betaalbaar en dichtbij!

Ondertussen geven al meer dan 60% van onze vaste lesgevers G-sport.

Iedereen kan sporten. Sportwerk wil er voor zorgen dat iedereen die wil sporten ook kan sporten. We willen sportbegeleiding voor doelgroepen betaalbaar maken en professionaliseren.

Sporten op school

Nood aan een nieuwe sportieve uitdaging? Of ga je voor de klassieke aanpak tijdens je sportdag, maar wil je wel graag een (extra) kwalitatieve sportlesgever? Zoek je een extra sportlesgever tijdens de zwemlessen? Een vervanging voor een sportleerkracht?

Doe een aanvraag

Scholen

Het kan allemaal! Het aanbod naar sportlessen, sportklassen, sportdagen, workshops,… is steeds bij ons bespreekbaar, op maat van de school! Ook voor scholen geldt er een aangepast tarief.

Sport beweegt je school.
En de leukste scholen doen aan sport.

  • Wekelijkse sportlessen in alle sporten!
  • Middagsport
  • Sport na school
  • Sportklassen
  • Sportdagen op school
  • Sportdagen op locatie
  • Sportinstuif met nieuw innoverend sport- en spelmateriaal

Bekijk ons volledig aanbod in sport.

Sportwerk doet sportclubs bruisen.

Sportclubs

Professioneel personeel, goed voor je leden, goed voor je sportclub!

Zoekt je sportclub een kwalitatief hoogstaande trainer met diploma? Of wil je je eigen gediplomeerde trainer tewerkstellen? Sportwerk Vlaanderen heeft de expertise, kennis en administratieve skills in huis om je te helpen!

Sportclubs
Sport in de gevangenis

Wie vast zit wil bewegen!

Gedetineerden

In samenwerking met De Rode Antraciet zorgt Sportwerk voor sport en ontspanning in heel wat gevangenissen in Vlaanderen.

Meer informatie over sport in de gevangenis?
Bekijk hier het filmpje. 

Je zoekt een sportlesgever, trainer, coördinator of zelfs ondersteuning bij de administratie?

Maak kennis met ons volledig sportaanbod.

Annelies Van GorpAnnelies Van Gorp

“Het enthousiasme van mijn g-sporters is enorm”