Eerste digitale sportwerkacademie een groot succes!

“Levenslang leren”. Iets waar Sportwerk sterk in gelooft en dus continu op inzet. Om die reden organiseren we 2 maal per jaar een sportwerkacademie waar we onze Sportwerkers bijscholen over de nieuwste trends in de sport, om zo hun expertise te vergroten en de kwaliteit van de lessen en sportclubondersteuning te garanderen.
Dit jaar werden we genoodzaakt het anders aan te pakken en trokken we de digitale kaart. Een succes, zo bleek! De dag werd geopend met een keynote ‘The Corporate Athlete’ van Tim De Vilder (Kokoro). Daarin duidt hij hoe fitte medewerkers beter omgaan met verandering. Een heel actueel topic in deze steeds sneller veranderende wereld.
Doorheen de dag konden deelnemers 4 sessies naar keuze volgen. Het aanbod was uiteenlopend, een mix van specifieke sporten en algemenere vaardigheden zoals coaching en social media. Tijdens de middagpauze konden we genieten van Sportwerker Joachim zijn muzikale skills.
Natuurlijk is het leuker om dit soort bijscholingen fysiek te volgen, maar het digitale aspect heeft ook voordelen. Zo kan je van overal volgen en achteraf de andere sessies (her)bekijken. In onze zoektocht naar een partner om dit mogelijk te maken kozen we voor Medialife. Zij konden ons van A tot Z begeleiden, zowel voor de opzet van het platform als voor de livestream. Een ideale partner met het oog op de toekomst, waar we willen inzetten op hybride events.

En niet enkel het digitale aspect was uniek, voor het eerst werd de sportwerkacademie ook opengesteld aan externen. Zo mochten we ook heel wat VTS-gediplomeerden verwelkomen.

In conclusie: een nieuwe en succesvolle digitale stap gezet met veel potentieel, maar achteraf nakaarten met een drankje maakt dit event pas helemaal af.

Graag willen we nog eens de sportwerkers bedanken die deze academie in goede banen hebben geleid, als de partners die hebben meegewerkt aan deze editie. Medialife – Thomas More Hogeschool – ISB – Judo Vlaanderen – Danssport Vlaanderen – ResQvzw – Kokoroo – Babyballers.

Een groot applaus  voor Sportwerk Vaanderen voor het organiseren van sportwerkacademie 2021. Hun missie om sportwerkers digitaal samen te brengen en hen leerrijke en vernieuwende bijscholingen aan te bieden is met succes volbracht.

Anja - Danssport Vlaanderen