Lean werken, on-the-job-learning of upskilling, het zijn maar een paar buzzwords die de laatste jaren de arbeidsmarkt bestormd hebben. Bij Sportwerk Vlaanderen geloven we in nog een ander, namelijk crossjobbing. Het bewijs dat we er echt in geloven? We hebben ‘crossjob’ ingestuurd om Woord van het Jaar 2019 te worden. Hier lees je meer over wat de term precies inhoudt en wat de voordelen van het fenomeen zijn voor werknemers, werkgevers en de maatschappij.

Crossjobbers, de werknemers van de toekomst

Een crossjobber is iemand die gedeeltelijk in één bepaalde sector werkt en gedeeltelijk in een andere of iemand die twee verschillende functies uitoefent binnen dezelfde sector of hetzelfde bedrijf. Zo neemt hij/zij voor de ene klant bijvoorbeeld een bepaalde rol op zich, maar is dat voor een andere klant een totaal andere.

Niets voor jou? Lees toch nog even dit artikel door want wij van Sportwerk geloven dat een crossjob de job van de toekomst kan zijn. De crossjob combineert namelijk vele voordelen. Enerzijds ervaar je de voordelen van het freelance leven, maar anderzijds heb je ook de zekerheid die een vaste betrekking je biedt.

“Met een crossjob kies je resoluut voor afwisseling”

Sportwerk gaat voor jou op zoek naar opdrachten, maar geen paniek als die er even niet zijn: er is altijd werk genoeg binnen onze organisatie. Als je even geen opdracht via outsourcing hebt, kan je misschien wel een intern project opstarten. Een opdracht kan bijvoorbeeld lesgeven als vervangdocent op een sportkamp zijn, sportdagen of -kampen coördineren, een lessenreeks cardio geven… Daarnaast werk je dan intern in de organisatie in bijvoorbeeld een meer administratieve functie.

Je ziet het: het codewoord bij een crossjob is afwisseling. Bijna geen enkele week ziet er volledig hetzelfde uit.

Voordelen voor werknemer…

Zeker binnen een organisatie als Sportwerk wordt bij een crossjob een zittende job afgewisseld met een niet-zittende job. Dat brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Niet alleen wordt je fysieke gezondheid geüpgraded, ook je mentale gezondheid krijgt een boost.

Laat het ons even kaderen. Bij een bureaujob zit je acht uur per dag aan je bureau. Veel beweging komt daar niet bij kijken. Uiteraard kan je na het werk nog gaan sporten, maar het huishouden moet ook blijven draaien, of misschien wil een oude vriend wel afspreken. Bij Sportwerk willen we daarom iedereen de kans geven om te sporten op het werk. Door de verschillende opdrachten kan je ook van een groot aantal sporttakken proeven en zelf aanvoelen wat je het beste ligt.

“Door bij een crossjob van uiteenlopende jobinhouden te proeven, ontdek je vanzelf wat jou het beste ligt”

Daarnaast zorgt de afwisseling tussen verschillende opdrachten en zittend werk ervoor dat je mentaal gestimuleerd wordt. Misschien maakte je het wel al eens mee: je verveelt je op het werk omdat er niet genoeg te doen is of omdat je al te lang aan hetzelfde project werkt. Door te kiezen voor een crossjob, kies je er actief voor om dit te vermijden.

Je vermijdt met andere woorden een bore-out, een veelvoorkomend fenomeen dezer dagen. Wie niet genoeg gestimuleerd wordt op het werk, kan zich niet verder ontwikkelen of nieuwe horizonten verkennen.

De crossjob lijkt ook de ideale remedie tegen een burn-out. Je kan namelijk gedeeltelijk van je hobby je beroep maken. Op die manier blijft er genoeg tijd over voor je gezin, voor leuke activiteiten naast het werk en om tot rust te komen. Bij een crossjob is je tijdsbesteding namelijk ook flexibeler. Er zullen zeker nine-to-five-dagen tussen zitten, maar er zullen er ook zijn die dat helemaal niet zijn. Sportcursussen vinden namelijk dikwijls ’s avonds plaats of in het weekend.

Je mag het gegeven afwisseling trouwens ook doortrekken over je hele carrière. In sommige periodes staat actief sporten meer op de voorgrond, terwijl je in andere periodes bijvoorbeeld meer administratief werk opneemt.

…werkgever…

Wat zijn dan de mogelijke voordelen voor werkgevers? Talent laten ontbolsteren waar het thuishoort en zo groeien als bedrijf of organisatie.

Stel het je even voor: je hebt een diploma in een sportrichting, maar je bent ook boekhoudkundig sterk of toont daar toch een sterke interesse voor. In welke richting ga je verder? Bij werkgevers die niet inzetten op crossjobs moet je een keuze maken. Zo gaat kostbaar talent verloren, en dat willen we bij Sportwerk vermijden.

“Met een crossjob komt talent vanzelf bovendrijven op de juiste plaats”

Werknemers kunnen verschillende richtingen uitproberen, vaardigheden ontwikkelen en op diverse domeinen toegevoegde waarde genereren. Crossjobbers doen wat ze graag doen en gemotiveerde werknemers laten je bedrijf groeien. Voor Sportwerk is werken met het systeem van crossjobs ook interessant omdat we zo uiteenlopende profielen van werknemers aanspreken. Dit helpt ons om het sportaanbod uit te breiden.

Door te werken met crossjobs moet je als werkgever ook minder snel op zoek naar externe vervanging als er iemand wegvalt. Er is een uitgebreide pool van werknemers ter beschikking met vele talenten. Zijn er meer lesgevers nodig dan gewoonlijk? Door af te stemmen met crossjobbers vul je het tekort gemakkelijk aan.

…en maatschappij

Crossjobs bieden niet alleen meer officiële werkgelegenheid in alle sectoren, het fenomeen zorgt ook voor verrijking van de verschillende jobinhouden. Ervaring die je in de ene sector of deel van je job opdoet, kan zeker van pas komen in de andere sector of het andere deel. Crossjobben stelt ons in staat om met een nieuwe bril naar het werk te kijken. Iets waar we enkel voordelen kunnen uit halen, toch?

We haalden het hierboven al aan, maar herhalen het toch graag eens: crossjobben vermindert het risico op bore-out of burn-out. Langdurige ziekte van werknemers kost niet alleen bedrijven maar ook de maatschappij handenvol geld. Crossjobben is dus niet alleen beter voor werknemers en werkgevers maar ook voor de gehele maatschappij.

Ben je zelf getriggerd om bij Sportwerk Vlaanderen te komen werken? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures of openstaande opdrachten