Tevreden klanten, daar streven we samen met onze sportwerkambassadeurs elke dag naar!

Met enige trots stuurde onze sportwerker Eline Sel ons een artikel uit het jaarverslag 2017 van het Gielsbos door.
Zij zetten volop in op de gezondheid en de beweging van hun cliënten.

Uit het jaarverslag 2017 van onze klant: Het Gielsbos

Hoe belangrijk is sport en beweging voor onze cliënten? Wel… hoe belangrijk is sport en beweging voor jou en voor jouw gezondheid? Voor onze cliënten is dat niet anders, en het is dus niet voor niets dat we in 2017 actief op zoek gegaan zijn naar samenwerkingen om (nog) meer beweging in ons aanbod te brengen.

Sportwerk Vlaanderen, het lijkt bijna vanzelfsprekend dat we contact met hen hebben opgenomen. Deze organisatie is tenslotte erkend door de Vlaamse overheid voor de tewerkstelling van sportbegeleiders, in het bijzonder voor
kwetsbare doelgroepen. Zij hebben dus heel wat expertise in huis.

Via Sportwerk Vlaanderen biedt Het GielsBos ook watergewenning en zwemlessen aan in Waterlelie. Elena is één van de kinderen die hier de vruchten van mag plukken. Aan haar mooie snoetje kan je niet zien dat Elena cerebrale parese heeft, een vorm van hersenverlamming. Hierdoor heeft zij verkrampte spieren aan de linkerkant van haar lichaam. De kinesist raadde zwemlessen aan, maar Elena was als de dood voor water.

Samen zorgen we voor buitengewone belevenissen!

Het toeval wil dat Elena’s mama, Mirka, als huishoudhulp in Het GielsBos werkt. Dus toen haar kinesist aanraadde om te informeren naar de lessen watergewenning in Waterlelie, was Mirka er als de kippen bij. ‘Ik ben op onze collega Jolien, die instaat voor Waterlelie, afgestapt en gevraagd wat er mogelijk was. En we hebben er meteen werk van gemaakt!’ Ondertussen zijn we bijna een jaar en 30 zwemlessen verder, en zoals je kan zien is Elena dolenthousiast. En bijgevolg is Mirka dolgelukkig.

‘Ik had het me niet kunnen voorstellen. Zelfs enkele spetters in bad waren vroeger een drama voor Elena. Nu vraagt ze zelfs wanneer we nog eens gaan zwemmen. Ik zou dus wel zeggen dat de watergewenning geslaagd is! Wij vinden het ook zo fijn dat ze zo’n leuk contact heeft met Eline. Eline heeft telkens twee kindjes in de les, dat maakt het alleen maar extra plezant. Lichamelijk merken we ook dat de beweging in het water bijzonder goed is voor het verkrampte lijfje van Elena. Dus dat ze plezier heeft terwijl ze haar lichaampje oefent, dat is toch geweldig? Dat hebben we aan Eline te danken. Zij is echt perfect om met kindjes te werken, dat merk je aan alles!’

Een sportwerker inschakelen?

Zet je ook in op bewegen en gezondheid?

Eline Sel